Dacă tenul tău ar vorbi… câte ar mai spune despre tine!

De fapt, nu doar despre tine, ci și despre mine. Și ar vorbi și cu tine, și cu mine. Cu amândoi. Cred că nu s-ar mai opri din vorbit și ar fi într-un bla bla bla continuu.

Ne-ar da sfaturi, ne-ar da indicații, ne-ar bate la cap cum să îl îngrijim vara și ne-ar soma să îi acordăm atenție mărită iarna.

Te-ar da de gol despre supărările de la muncă. Sau despre serile în care ai stat până la ore târzii la serialul preferat. Despre petrecerea la care ai spus tuturor că te simți bine, dar știam amândoi că abia așteptai să pleci.

Ar spune multe chiar și despre mine. Cu fiecare încruntare de pe fruntea ta, tenul tău ar folosi cuvinte precise și mi-ar spune în detaliu cu ce te-am mai deranjat și de data asta.

Și, dacă mă gândesc puțin, e chiar mai bine că nu poate să vorbească.

Însă eu… am învățat să îl citesc. Îl cunosc de atâta vreme încât am ajuns să știu ce își dorește.

Se apropie iarna. Așa că i-am luat tenului tău un cadou.

I-am lăsat acest bilet prietenei mele să îl găsească seara, când se întoarce de la muncă. Ea are o relație de love – hate cu tenul ei. Uneori pare că îl iubește, iar alteori se simte complexată din cauza lui. Pentru că țin mult la ea și îi înțeleg foarte bine îngrijorările, m-am gândit să o ajut.

Rețeta perfectă pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Se apropie iarna și m-am hotărât să îi ofer rețeta de care are nevoie pentru o îngrijire de succes. Am decis să îi fac un cadou format din mai multe produse de îngrijire a tenului. Ea are un ten destul de problematic. De câțiva ani, tenul ei are o tendință acneică, iar de la medicamentele recomandate de dermatolog a ajuns să fie destul de uscat și deshidratat. În plus, iarna se confruntă cu probleme suplimentare.

Ea are deja o mulțime de produse, fiecare cu câte un scop. Uneori le încurcă între ele și, mai mult, se pare că acestea nu îi rezolvă cu adevărat problemele. Mi-am dat seama că are nevoie de o rutină minimalistă și multifuncțională. O rutină care să amintească de expresia „less is more”.

De aceea, aș vrea să îi prezint rutina de îngrijire de la Allurene, cu mai puține produse care abordează mai multe probleme. Cu mai puține ambalaje și mai puțin timp căutând și testând produse. Produsele sunt testate dermatologic, oftalmologic și instrumentale și, ce mi-a plăcut la brandul Allurene este și faptul că ingredientele sunt curate, iar produsele sunt netestate pe animale.

Vreau să fie un cadou de efect. De aceea, m-am gândit să nu i le ofer pe toate la un loc, ci pe rând, fiecare produs însoțit de câte un bilețel, în diferite momente ale zilei. Le va găsi, apoi, pe fiecare prin casă, într-o ordine stabilită de mine. Am considerat că, dacă procedez așa, va înțelege când și cum să le folosească pe fiecare în parte în timpul acestei ierni.

Pasul 1: Rutina de demachiere

Încep operațiunea de pregătire a cadoului seara și mă concentrez pe rutina de demachiere. Primul pas în ritualul corect de îngrijire a oricărui tip de ten este demachierea cu ajutorul unui lapte demachiant. I-am pregătit un Lapte demachiant Uncover my beauty de la Allurene, împreună cu biletul aferent.

allurene-lapte-demachiant

Să știi că tenul tău mi-a șoptit ceva astăzi.

Te-a dat de gol… știe că ai avut o zi grea și că nu mai ai suficientă energie să te demachiezi. Se vede că nu pare prea fericit.

Dar nu-i nimic. Ți-am lăsat aici un lapte demachiant. Se numește Uncover my beauty. Drăguț nume, nu-i așa? Tenul tău știe deja că nu ar trebui să îți ascunzi frumusețea.

Știu că n-ai mai folosit de mult timp un lapte demachiant, dar îți garantez că tenul tău va arăta mai luminos.

Aplică laptele demachiant Allurene dimineața și seara, pe faţă, gât şi decolteu. Masează-l apoi uşor și îndepărtează-l cu o dischetă demachiantă. Ți-aș recomanda să îl folosești atât seara, cât și dimineața, ca parte a unei rutine de curățare, indiferent dacă te-ai machiat sau nu în ziua respectivă.

Sunt sigur că te întrebi cu ce te ajută. E normal. Și eu m-aș întreba dacă aș fi în locul tău.

Să știi că laptele demachiant curăță delicat tenul și zona din jurul ochilor, îl lasă regenerat și are rol hidratant de lungă durată. Tenul rămâne curat și vitaminizat, crește flexibilitatea și senzația de finețe a pielii și are un parfum proaspăt, fără alergeni, pentru o experiență senzorială plăcută. Și, mai mult decât atât, uniformizează culoarea pielii și calmează iritațiile fără să încarce tenul.

Eu, personal, am fost impresionat când am văzut atâtea beneficii.

Pasul 2: Rutina de curățare a tenului

Pentru că îmi doresc să aibă o rutină de îngrijire ca la carte, îi pregătesc un al doilea produs pe care îl las pe etajera de lângă oglindă. Vreau să îl găsească ușor, imediat după ce observă laptele demachiant. Îi las împreună cu el și biletul aferent:

allurene-apa-micelara

Hey, tot eu sunt! Mi-am făcut temele și am aflat și eu ce înseamnă double cleansing. Știi cu ce merge laptele demachiant, nu? Nu m-am lăsat mai prejos și ți-am mai luat ceva ca să îți poți continua ritualul. Apa micelară Refresh me nicely de la Allurene este perfectă pentru demachierea tenului, dar și pentru tonifierea lui. Are un miros plăcut și îți va lăsa tenul curat, catifelat și hidratat.

Oferă o senzație instantă de prospețime datorită texturii light, previne fotoîmbătrânirea pielii și degradarea colagenului. Crește luminozitatea și strălucirea pielii și are un rol decongestionant și antiinflamator. Să știi că ajută și la reducerea cearcănelor!

O poți utiliza atât dimineața, cât și seara, indiferent dacă te-ai machiat sau nu în ziua respectivă, pentru o curățare temeinică a tenului. O aplici pe o dischetă demachiantă, cu ajutorul căreia, prin mișcări circulare, cureți pielea până la eliminarea completă a impurităților și a machiajului.

Conține extract din lucuma ce oferă o curățare blândă, care menajează bariera protectoare a pielii și o curăță delicat.

Pasul 3: Rutina de hidratare

Următorul pas îl realizez a doua zi de dimineață. Mi-am făcut temele și de data asta și am aflat că, iarna, hidratarea pielii este foarte importantă. Îi las un bilet pe pernă, ca să îl găsească atunci când se trezește.

allurene-ser-de-hidratare

Te-ai trezit? Super! Da, știu că tenul tău are nevoie de hidratare. Mai ales iarna.

Pe lângă produsele pe care le-ai încercat deja, îți mai fac două cadouri.

Un Ser de hidratare Bliss for my face de la Allurene va asigura pielii tale o hidratare intensă și de durată și îți va lăsa tenul catifelat. Se potrivește perfect tenului tău.

Și nu e pretențios deloc. Trebuie doar să îl aplici dimineața și seara, pe față, gât și decolteu, pe pielea curățată sau demachiată în prealabil. Îl poți folosi chiar și împreună cu alte produse Allurene.

Efectul lui de hidratare este unul de lungă durată. Conține agenți de hidratare într-o formulă ușor de aplicat și oferă o senzație de finețe și netezire a pielii. Chiar îmbunătățește flexibilitatea pielii.

Oferă o excelentă performanță senzorială datorită distribuției facile a produsului și are un parfum proaspăt, fără alergeni, pentru o experiență plăcută de utilizare

Să nu te îngrijorezi în legătură cu absorbția în piele! Are o textură gel ultraușoară cu absorbție rapidă.

Lângă serul de hidratare, i-am lăsat și o Cremă hidratantă My BFF de la Allurene.

allurene-crema-hidratanta

Șiii… tot pentru hidratare. Că știm amândoi câtă nevoie ai. Se absoarbe extrem de repede în piele. Știi senzația aceea de grăsime pe care o lasă unele creme? Ei, bine, la această cremă nu există.

Aplic-o dimineața și seara pe față, gât și decolteu, pe pielea curățată sau demachiată în prealabil. Sau care e și curățată, și demachiată. Îți va restaura suplețea și elasticitatea pielii și are o capacitate mare de hidratare. Protejează pielea împotriva efectelor de mediu, crește elasticitatea și flexibilitatea și blochează deshidratarea.

O poți folosi ca și cremă de zi. Crește luminozitatea și strălucirea pielii și conține un parfum proaspăt fără alergeni. Are o textură fină, fluidă, non-grasă, reduce adâncimea ridurilor și lasă o senzație de piele moale, catifelată și hidratată. Crema Allurene BFF are rol de vitaminizare și antioxidant și combate uscarea pielii.

Pasul 4: Rutina de prevenire a ridurilor și a cearcănelor

Mai am două produse și vreau să i le ofer pe amândouă în același timp. Aștept momentul potrivit pentru asta. I le ofer într-o duminică dimineața, după ce a făcut o noapte aproape albă, uitându-se la ultimul sezon din Game of Thrones.

allurene-crema-contur-ochi

Skincare is self-care! Tenul tău m-a trezit azi de dimineață. S-a trezit înaintea ta și mi-a șoptit cât de obosit este. Îi e teamă că va face cearcăne și riduri. Și m-a întrebat ce putem face în privința asta.

Îți las aici o Cremă contur ochi Open my eyes de la Allurene.

Da, și mie îmi place numele. Îți deschide ochii și îți luminează fața. Această cremă are rol de reducere a ridurilor și a cearcănelor și este destinată tuturor tipurilor de ten.

Restaurează pierderile de apă transdermice, reduce ridurile și protejează zona sensibilă din jurul ochilor, iar tenul rămâne catifelat și hidratat printr-o textură fluidă, neiritantă. De asemenea, îmbunătățește regenerarea celulelor, restaurează suplețea și elasticitatea pielii, previne îmbătrânirea prematură a pielii și are efect regenerant, restructurant și fortifiant, cu rol decongestionant și antiinflamator. Și, cel mai important lucru, pielea e vizibil întinerită.

Cum să o folosești? Simplu. O aplici pe pielea din jurul ochilor dimineața și seara, ca parte a unei rutine de îngrijire, pe pielea curățată și demachiată în prealabil. O poți aplica după demachierea tenului cu apa micelară sau cu laptele demachiant Allurene. E utilă și pentru protejarea pielii în sezonul rece.

allurene-crema-antirid

Știu că, poate, ai o reținere când vine vorba să folosești atâtea produse noi dintr-odată. Dar să nu te îngrijorezi! Rutina cu produsele Allurene e de fapt una minimalistă și multifuncțională. Vei obține mai multe beneficii, cu mai puține produse. Adică less is more.

Uite, îți mai las aici și o Cremă antirid Hey young lady. O poți aplica și pe ea dimineața și seara, pe față, gât și decolteu, pe pielea curățată și/sau demachiată în prealabil. Ca parte din aceeași rutină pentru îngrijirea pielii.

Ingredientul activ al produsului este Lipo Ceravit-C, cu efect antirid, ce ajută țesutul pielii să își păstreze tonusul și elasticitatea.

Această cremă restaurează suplețea și elasticitatea pielii, stimulează regenerarea celulelor și previne îmbătrânirea prematură a pielii. Lasă pielea vizibil mai întinerită și mai luminoasă. Previne fotoîmbătrânirea și degradarea colagenului, crește luminozitatea și strălucirea pielii, uniformizează culoarea și netezește pielea și reduce adâncimea ridurilor.

Stimulează producția de colagen din piele, reduce hiperpigmentarea și protejează și restaurează straturile lipidice ale pielii. Are o textură fină, fluidă și non-grasă, lăsând o senzație de piele moale, catifelată, fină și hidratată. Parfumul proaspăt, fără alergeni, îți oferă și el o experiență minunată.

Sunt mulțumit de tot ce i-am luat prietenei mele și sunt sigur că și ea va fi încântată. Pe lângă produsele Allurene, îi mai recomand să aibă grijă și de mintea și de sufletul ei. Să nu își neglijeze pasiunile și să nu mai fie atât de stresată cu munca.

După o săptămână, găsesc și eu un bilet pe pernă, adresat mie:

Dacă tenul tău ar vorbi… ar spune și despre tine o grămadă de lucruri.

Dar mai bine că nu vorbește. Pentru că, momentan, nu prea am cu ce să îl ajut.

Allurene urmează să scoată și o gamă pentru bărbați. Dar mai ai de așteptat un pic. Până la anu’…

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2022.

Lasă un comentariu și spune-mi ce secrete de îngrijire a tenului ai și cum te ocupi de protejarea pielii tale în sezonul rece!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments