Sabatic.ro

De pe Camino de Santiago… pe Camino de SuperBlog

Așa cum probabil că nu știe mai nimeni, tocmai m-am întors dintr-o călătorie în care am mers pe jos vreo 900 de kilometri. Traseul cunoscut încă din Evul Mediu sub numele de Camino de Santiago este unul care vine la pachet cu multe momente de reflecție, de inspirație, cu emoții și cu stări sufletești dintre cele mai diverse. M-a motivat, m-a stimulat și m-a făcut ca măcar pentru o perioadă de timp să fiu mai disciplinat și mai conștient de mine și de tot ce se întâmplă în jur. În plus, mi-a oferit adrenalina și energia de care aveam nevoie.

Dar despre cum a fost, ce am învățat și cum am organizat această călătorie o să povestesc cu altă ocazie. Până atunci, pentru a continua “momentum-ul”, n-o să îmi dau voie să despachetez prea bine că o să pornesc pe un alt traseu, unul pe care l-am mai parcurs și în primăvară.

Coincidență sau nu, aproape tot ce am scris mai sus se aplică și pentru concursul SuperBlog, cea mai veche și antrenantă competiție de blogging din România. Doar că aici, în loc de 900 km de mers pe jos, avem un fel de maraton al scrisului de articole, cu o mulțime de teme care testează inspirația, creativitatea și abilitățile de a structura și a prezenta niște informații într-o formă atractivă.

Fiecare temă este propusă de un sponsor, iar firmele participante provin dintr-o varietate de domenii, care mai de care mai diverse. Despre cum a fost la Spring SuperBlog am mai povestit aici. Între timp, concursul a ajuns la a 25-a ediție, la 14 ani de la lansarea ediției-pilot.

În primăvară am învățat cum să îmi restartez creativitatea. Acum vreau să învăț mai multe despre storytelling. Și, în plus, voi continua să fac experimente și să încerc moduri diferite de a scrie și de a aborda temele.

Mă aștept la un întreg maraton, mult mai dificil ca data trecută, dar o să îl iau ca pe un exercițiu amplu de disciplină, rezistență mentală și consecvență. Iar apoi, după ce voi deveni o idee mai consecvent și disciplinat, voi relua și articolele de călătorie.

Sunt tare curios care va fi povestea acestei ediții a concursului SuperBlog.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments