Sabatic.ro

Politica de confidentialitate

Ultima actualizare: mai 2020

I. Informatii generale

Confidentialitatea vizitatorilor website-ului nostru este foarte importanta pentru noi si ne luam angajamentul sa o protejam.
Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in contextul utilizarii site-ului www.sabatic.ro

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Daca sunteti vizitator al site-ului, www.sabatic.ro va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati in mod direct in contextul utilizarii site-ului.

Site-ul www.sabatic.ro prelucreaza urmatoarele categorii de date:

  1. Date de contact si identificare necesare pentru scrierea unui comentariu la orice articol din website-ul www.sabatic.ro si/sau pentru trimiterea unul e-mail folosind formularul de contact al site-ului. Datele de contact si identificare sunt: numele, adresa de email si site-ul web. Orice date sunt furnizate prin intermediul formularului de comentarii si al formularul de contact al site-ului (reale, pseudonime sau false) sunt stocate in baza de date a site-ului si nu sunt folosite decat daca utilizatorul a solicitat sa fie notificat automat de catre platforma in cazul in care apar articole/comentarii noi sau in cazul in care i se va raspunde la o intrebare/reclamaţie/sugestie/ trimisa prin formularul de contact al site-ului. Acordul acestuia este inregistrat de catre platforma in momentul in care sunt bifate casetele corespunzatoare aflate langa campul de adaugare a comentariului.
  2. Datele privind interactiunea utilizatorului cu Pagina Web – Operatorul colecteaza date privind modul in care interactionati cu Pagina Web prin utilizarea cookie-urilor. Pentru detalii cu privire la aceste tehnologii si modul de utilizare, va rugam sa consultati Sectiunea VIII (Politica privind Cookie-urile).
  3. Datele privind inscrierea la newsletter cu scopul de a va tine la curent cu noile articole publicate pe blog. In cazul in care nu mai doriti acest lucru, aveti posibilitatea de dezabonare.  Dezabonarea se poate face oricand folosind linkurile de la sfarsitul mailurilor primite sau solicitand dezabonarea la articole printr-un email de pe adresa in cauza.
  4. Datele primite din Google Analytics, serviciu oferit de Google Inc. care genereaza statistici detaliate despre traficul pe un site web şi sursele traficului, şi care masoara conversiile şi vanzarile. Google Analytics foloseşte “cookie-urile” stocate in computerul dumneavoastra pentru a ajuta la analiza modului cum utilizatorii folosesc blogul. Informaţiile generate de cookie-uri despre modul cum utilizaţi dumneavoastra blogul, incluzand adresa dumneavoastra IP, vor fi anonimizate prin folosirea setarilor adecvate ( funcţia“_anonymizelp()” sau echivalenta) şi transmise serverelor Google din Statele Unite. Pentru mai multe informaţii despre modul cum funcţioneaza anonimizarea IP, vizitaţi https://support.google.com/analytics/answer/2763052

Google poate transfera aceasta informaţie unor terţi in cazul unei obligaţii statutare sau daca acel terţ proceseaza date in numele Google. Google nu va combina sau asocia adresa voastra de IP cu alte date stocate la Google in niciun fel de circumstanţa. Puteţi preveni sau opri instalarea şi stocarea de cookie-uri prin setarile browserului, descarcand şi instaland in mod gratuit Opt-out Browser Add-on disponibil la https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en . In acest caz nu veţi putea folosi toate funcţiile siteului. Prin folosirea acestui site / blog sunteţi de acord cu procesarea oricaror date personale colectate de Google in privinţa voastra şi pentru scopurile descrise mai sus.

Va putem oferi posibilitatea de a utiliza datele de conectare sociale (ex. Facebook). Daca alegeti sa utilizati profilul dumneavoastra social, va rugam sa fiti constienti de faptul ca platforma sociala, in functie de setarile de profil din acea retea sociala, ar putea distribui informatiile dvs. de profil catre noi.

Nu preluam, nu inregistram şi nu utilizam datele cu caracter personal ale minorilor, in limite rezonabile cunoasterii noastre, decat cu acordul parintilor sau, dupa caz, al reprezentantilor legali ai acestora. Daca sunteti minori, va rugam sa nu ne trimiteti datele dumneavoastra personale, adica numele, prenumele, domiciliul, numarul de telefon sau adresa de e-mail, precum şi orice alte date care ar putea ajuta la identificarea dumneavoastra. Daca totusi alegeti sa ne trimiteti corespondenta in care ne dezvaluiti date personale desi sunteti minori şi nu aveti acordul parintilor sau, dupa caz, al reprezentantilor legali, va informam ca se va refuza in mod expres sa se prelucreze aceasta corespondenta.

In cazul in care, in ciuda acestui fapt, se stabileste un contact la cererea minorului, in cazul transferului de date cu caracter personal de catre minor, www.sabatic.ro refuza in mod expres sa accepte orice cerinte materiale sau morale care rezulta din procesarea contactului.

Inainte de a ne divulga informatiile personale ale unei alte persoane, trebuie sa obtineti consimtamantul acelei persoanei atat pentru divulgarea, cat si pentru procesarea informatiilor personale in conformitate cu aceasta politica.

III. Scopurile prelucrarii

Daca sunteti vizitator al Site-ului, www.sabatic.ro prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

  • pentru a va trimite noutati si stiri prin e-mail, pentru a va include si a participa in concursuri cu premii, pentru a notifica castigatorii, a trimite publicatii, brosuri si alte materiale promotionale sau a raspunde intrebarilor dvs., reclamatiilor si comentariilor. Prelucram informatiile dvs. personale numai pe baza consimtamantului dvs., a legilor sau a intereselor legitime ale datei operatorului.
  • pentru sondaje sau pentru a va solicita sa completati chestionare pe pagina web. Datele colectate din aceste sondaje şi chestionare sunt folosite exclusiv in cadrul site-ului www.sabatic.ro. In cazul in care pe o pagina sau prin intermediul conturilor noastre din retelele sociale publicam rezultatele unui sondaj, acestea sunt date statistice cumulative si nu conţin date personale.
  • pentru activitaţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţa (e-mail), de comunicari comerciale privind produsele şi serviciile oferite de www.sabatic.ro, prin intermediul site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.

Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi opţiunea de la finalul fiecarui e-mail.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

  • pentru rezolvarea plangerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul si a imbunataţi experienta dumneavoastra oferita pe site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al www.sabatic.ro de a asigura functionarea corecta a site-ului, precum si pentru a imbunatatii permanent experienta vizitatorilor site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii datelor pentru acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

www.sabatic.ro nu poate fi trasa la raspundere pentru daunele rezultate din utilizarea informatiilor din aceste pagini in scopuri care depasesc scopul propus.

IV. Durata pentru care va prelucram datele

Ca principiu, www.sabatic.ro va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, www.sabatic.ro va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de www.sabatic.ro pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

V. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, www.sabatic.ro poate dezvalui datele dumneavoastra catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina www.sabatic.ro in desfasurarea activitatii prin intermediul site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea site-ului;
  • in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre www.sabatic.ro prin intermediul site-ului;
  • pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
  • atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.
VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate catre www.sabatic.ro pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana.

VII. Drepturile de care beneficiati

In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre www.sabatic.ro, conform celor descrise in prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea www.sabatic.ro cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre www.sabatic.ro a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
  • dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
    • in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.

Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, www.sabatic.ro sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care :
    • persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau
    • persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decat cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre [detinatorul website-ului] catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
  • dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;
    • in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al [detinatorul website-ului] sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care [detinatorul website-ului] poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
    • in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
  • dreptul de a va adresa Autoritaţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.
VIII. Politica privind fisierele de tip cookie

Aceasta pagina de internet foloseste fisiere de tip cookie.

Prezenta Politica privind fisierele cookies se aplica tuturor utilizatorilor paginii de internet www.sabatic.ro. Informatiile prezentate in continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor de catre www.sabatic.ro in contextul navigarii utilizatorilor pe aceasta pagina de internet.

Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie si la tehnologiile similare prin intermediul carora pot fi colectate informatii in mod automat.

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut si sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezinta un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul carora se acceseaza internetul.

Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisa de un web-server catre un browser (de ex.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odata instalate au o durata de existenta determinata, ramanand „pasive”, in sensul ca nu contin programe software, virusi sau spyware si nu vor accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului pe al carui echipament au fost instalate.
Un cookie este format din doua parti: numele cookie-ului si continutul sau valoarea cookie-ului.
Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe pagina de internet asociata web-serverului respectiv.

Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecarui utilizator in parte si anume pentru:

  • imbunatatirea utilizarii acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricaror erori care apar in timpul vizitarii/utilizarii acesteia de catre utilizatori;
  • furnizarea de statistici anonime cu privire la modul in care este utilizata aceasta pagina de internet catre [detinatorul website-ului], in calitate de detinator al acestei pagini de internet;
  • anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi in viitor puse la dispozitia utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, in functie de serviciile / produsele accesate.

Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri in legatura cu modul in care se utilizeaza aceasta pagina de internet, www.sabatic.ro poate adopta masuri pentru ca aceasta pagina de internet sa fie mai eficienta si mai accesibila pentru utilizatori.

Durata de viata a cookie-urilor poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Exista urmatoarele categorii de cookie-uri care determina si durata de viata a acestora:

  • Cookie-uri de sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este sters automat cand utilizatorul isi inchide browserul.
  • Cookie-uri persistente sau fixe – Un „cookie persistent” sau „fix” este un cookie care ramane stocat in terminalul utilizatorului pana cand atinge o anumita data de expirare (care poate fi in cateva minute, zile sau cativa ani in viitor) sau pana la stegerea acestuia de catre utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Anumite sectiuni de continut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terti, adica nu de catre www.sabatic.ro, caz in care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terti („third party cookie-uri”).
Tertii furnizori ai cookie-urilor trebuie sa respecte, de asemenea, regulile in materie de protectie a datelor si Politica de Confidentialitate de mai sus.
Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terti: Google Analytics, Facebook.

Prin utilizarea/vizitarea paginii de internet pot fi plasate urmatoarele cookie-uri:

a. Cookie-uri de performanta a paginii de internet;
b. Cookie-uri de analiza a utilizatorilor;
c. Cookie-uri pentru geotargetting;
d. Cookie-uri de inregistrare;
e. Cookie-uri pentru publicitate;
f. Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate;

1.Cookie-uri de performanta

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferintele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel incat setarea din nou a preferintelor in cazul vizitarii ulterioare a paginii de internet nu mai este necesara.

2. Cookie-uri de analiza a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informeaza daca un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat aceasta pagina de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar in scopuri statistice.

3. Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste tara de provenienta a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleasi reclame indiferent de limba selectata.

4. Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, se genereaza cookie-uri care memoreaza acest demers. Serverele utilizeaza aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti inregistrat. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite sa asociem orice comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit. In cazul in care nu a fost selectata optiunea „pastreaza-ma inregistrat”, aceste cookie-uri se vor sterge automat la momentul terminarii sesiunii de navigare.

5. Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizarii de catre un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia si timpul scurs de la momentul vizualizarii respectviului mesaj publicitar. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicitatii online. Aceste cookie-uri sunt anonime, stocand informatii despre contentul vizualizat, nu si despre utilizatori.

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit recunoasterea browserului. Aceasta pagina de internet recunoaste browserul pana cand cookie-urile expira sau sunt sterse.

In cazul in care utilizarea cookie-urilor nu este deranjanta, iar calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe aceasta pagina de internet este folosit doar de catre dumneavoastra, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocrarea istoricului de navigare.

In cazul in care calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe aceasta pagina de internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luata in considerare setarea pentru stergerea datelor individuale de navigare de fiecare data cand browserul este inchis.

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face aceasta pagina de internet dificil de vizitat, atragand dupa sine limitari ale posibilitatilor de utilizare ale acesteia.
Utilizatorii isi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie sau sa fie acceptate cookie-uri de la o pagina de internet anume.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari pot fi accesate, ca regula, in sectiunea „optiuni” sau in meniul de „preferinte” al browserului tau.
Totusi, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptata preferintelor si interesele dumneavoastra, evidentiate prin comportamentul de navigare.

IX. Contact

Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati la adresa de email: contact@sabatic.ro.