Sabatic.ro

4 locuri din Asia de Sud-Est dacă ești pasionat de misterele vieții de apoi

Daca esti interesat de misterele vietii de apoi, Asia de Sud-Est este o regiune foarte ofertanta.

1. In regiunea indoneziana Tara Toraja din insula Sulawesi, localnicii au convingerea ca moartea omului nu vine in mod instantaneu, ci este un proces care dureaza o perioada indelungata. Dupa ce si-au dat ultima suflare, mortii sunt tinuti in continuare in casa cu familia si ingrijiti vreme de cateva luni sau chiar ani. La ritualurile de inmormantare au loc sacrificii de animale, de la un minim de 6 bivoli si pana la 100 in cazul familiilor mai instarite. Sunt organizate festivitati de inmormantare care dureaza de la doua zile si pana la doua saptamani.

2. Mergand pe aceasta idee, iti poti continua vacanta cu o vizita in centrul insulei Java. Acolo, de cateva ori pe an, se organizeaza ritualuri in care localnicii doritori intra in transa, fiind posedati de spirite. Ei spun ca aceste spirite ii fac imuni la orice fel de durere fizica. In plus, ii fac ca in timpul transei sa manance toate alimentele pe care le gasesc, de la banane si nuci de cocos consumate cu tot cu coaja si pana la sticla.

3. Daca ai drum prin Filipine, poti arunca un ochi si peste sicriele atarnate de stanci din localitatea Sagada. Traditia de aici spune ca decat sa ingropi mortii sau sa ii arzi, e mai bine sa ii lasi agatati cu sicriele de varful stancilor. Astfel, cu cat mortii sunt lasati la o inaltime mai mare, cu atat va fi mai bine pentru spiritele lor pe lumea cealalta.

4. Mai departe, in Thailanda poti face o vizita in Wang Saen Suk, Gradina Vietii de Apoi. Acolo, niste sculpturi gigantice prezinta in mod explicit toate pedepsele pe care le vor suferi oamenii dupa ce vor fi judecati pentru pacatele lor. Fiecare pacat are o pedeapsa specifica. Iar daca ai pacatuit si esti curios sa vezi cam care ar fi efectul, Gradina Vietii de Apoi te asteapta cu portile larg deschise.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments