Construcțiile sunt un domeniu în care mai nimeni nu e de partea ta. Poate că ai trecut și tu deja prin următorul scenariu: Vrei să îți faci o casă nouă și ești plin de nerăbdare să o duci la bun sfârșit. Cu schița în față, îți imaginezi plin de entuziasm cum o vei admira și cât de confortabil te vei simți atunci când vei ieși pe terasa ei. Ai strâns o sumă de bani, ți-ai făcut planul și ești gata să începi construcția. Ei, bine, și acum încep problemele…

Începi să alergi din depozit în depozit după materiale. Cauți cât mai multe oferte, faci primele comenzi, iar meseriașii vin cu fel de fel de sfaturi contradictorii și nu știi de care să ții cont.

Materialele nu par să ajungă niciodată și trebuie să faci noi și noi comenzi. Plătești din nou transport pentru fiecare în parte, iar uneori nu le mai găsești pe stoc și trebuie să faci compromisuri.

Lucrările se prelungesc mai mult decât ai prevăzut și începi să îi suspectezi pe meșteri că își mai trag și ei partea lor. În plus, îți dai seama cu îngrijorare că bugetul pe care l-ai stabilit inițial nu va fi suficient și că va trebui, în curând, să cauți noi surse de bani pentru a acoperi toate cheltuielile.

Cum ar fi dacă ai putea deveni mai eficient și ai cumpăra totul dintr-un singur loc?

De obicei, o casă o construiești o singură dată în viață, așa că nu ai deloc experiență. Nu te pricepi și, prin urmare, nici măcar nu ești sigur dacă materialele pe care le-ai cumpărat sunt de calitate sau nu. Nu te așteptai să necesite atât de mult stres și energie din partea ta și, dacă ai fi anticipat câte bătăi de cap îți va provoca această casă, poate că nici nu te mai apucai.

Scenariul pe care l-am descris mai sus este unul des întâlnit. Mi s-a întâmplat și mie, dar și multora dintre cunoscuții mei. Pe vremea când am construit eu casa, nu puteam concepe că se poate și altfel. Între timp, însă, am descoperit noi oportunități.

vindem-ieftin.ro

Când am auzit prima dată de conceptul de Depozit Virtual lansat de Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro am fost destul de surprins. Ideea lansată de acest concept a fost aceea că aș fi putut să îmi construiesc casa cumpărând totul dintr-un singur loc, de la prima cărămidă și până la ultimul bec. Și mai mult decât atât, aș fi putut să elimin o parte din costuri.

În primul rând, Vindem-Ieftin.ro aduce o alternativă la comerțul clasic cu depozite și hipermarketuri. Așa cum observăm în jurul nostru, costurile vieții sunt din ce în ce mai mari și, de aceea, trebuie să căutăm soluții inteligente pentru a deveni tot mai eficienți din toate punctele de vedere.

Depozitul Virtual acționează ca un depozit convențional care are toată gama de materiale de construcții. Partea frumoasă este aceea că el prezintă avantajele unui depozit fizic, dar elimină din preț costurile adunate de-a lungul lanțului de distribuție.

Fiind virtual, sunt eliminate cheltuielile de funcționare cu spațiile de depozitare a mărfii, cu stocurile și eventualele pierderi, cu spațiile de expunere, cu mașinile pentru transport, cu costurile de întreținere sau cu resursele umane implicate.

Ce este un Francizat Depozit Virtual?

Am fost extrem de încântat în momentul în care am auzit prima dată de acest concept. De aceea, am început să caut mai multe informații și am tastat în browser link-ul următor:

https://vindem-ieftin.ro/depozit-virtual/

Așa am descoperit că un Depozit Virtual e, practic, o afacere la cheie destinată freelancerilor pasionați de inovare în domeniul construcțiilor. Îți deschizi propriul Depozit Virtual cu materiale de construcții și devii partener Vindem-Ieftin.ro. Francizat poate fi oricine dorește să devină partener în rețea, dacă îndeplinește niște condiții, ca în orice franciză. El ajunge să ofere clientului aceleași servicii precum afacerea de baza, respectiv francizorul Vindem-Ieftin.ro.

 

Ca să înțelegeți mai bine acest concept, îmi voi imagina în continuare că sunt eu, pentru o zi, un Francizat care administrează un Depozit Virtual. Voi explica ce m-a atras la această idee și voi arăta cum îmi desfășor activitatea pentru a ajuta clienții să construiască mai ușor și mai eficient.

Ce m-a atras la ideea de a fi Francizat Depozit Virtual?

Lucrez deja de câteva luni ca Francizat Depozit Virtual. Am știut încă de la început că nu e vorba de un job, ci de o activitate antreprenorială pe care trebuie să mi-o asum. Și asta mi-a plăcut la nebunie. Aveam ocazia să devin propriul meu șef și să îmi fac programul așa cum îmi doream. Puteam să lucrez de acasă și să fiu un fel de partener.

Eu aveam deja unele cunoștințe în domeniul construcțiilor și aveam habar cât de cât despre piață și furnizori. Totuși, trebuie să recunosc că, la un moment dat, am vrut să renunț pentru că nu mă consideram suficient de capabil să desfășor această afacere pe termen lung. Mai ales în momentul în care prețurile materialelor creșteau, iar eu eram de părere că lumea se va opri din construit și nu va mai cumpăra nimic.

Ce m-a ajutat foarte mult a fost faptul că, în primele trei luni, am avut parte de un mentor de la care am învățat foarte multe. El mi-a oferit consiliere psihologică pentru a nu renunța și mi-a explicat în detaliu ce trebuie să fac mai bine, care este abordarea, sistemul și strategia care mă va duce în top.

Acum, am ajuns să iubesc ceea ce fac. Înainte, când veneam de la muncă, era ca o separare între viața profesională și cea privată. Abia așteptam să plec acasă. Acum, în schimb, mă mândresc cu ceea ce fac și mă afișez chiar pe social media cu asta. De altfel, o parte din clienți îmi vin chiar de acolo.

Am știut că rezonez cu această idee încă de când am citit care este misiunea firmei Vindem-Ieftin.ro. Scopul lor este acela de a veni cu soluții eficiente. Soluții care să aibă un impact pozitiv nu doar în domeniul construcțiilor, ci și asupra mediului înconjurător. Iar planul este unul cu bătaie lungă.

Își propun ca în 30 de ani să livreze materiale de construcții oriunde în lume. Să deservească peste 1.000.000 de clienți anual și să livreze rapid de la fabrică, direct la client. Lanțul clasic de la fabrică la client va deveni mai scurt și, astfel, numărul camioanelor care transportă materiale de construcții pe șosele se va reduce și el la jumătate.

Mă bucură foarte mult faptul că am ocazia de a fi parte a unei viziuni pe termen lung. Astfel, îmi pot aduce și eu contribuția și poate că viitorul va arăta mult mai bine decât prezentul. Știu că pentru asta e nevoie de muncă, perseverență și dorință de a mă îmbunătăți în permanență.

Nu în ultimul rând, m-a atras această idee pentru că îmi pot construi singur propriul portofoliu de clienți, iar veniturile sunt direct proporționale cu gradul meu de implicare. Iar sistemul este unul de încredere, testat și îmbunătățit în peste șapte ani de activitate si validat de peste 25 de consultanți împreună cu peste 50.000 de clienți.

Cum îmi ajut clienții să construiască mai ușor și mai eficient?

E ora 8 dimineața. Programul de muncă mi-l fac așa cum doresc, dar sunt motivat să mă trezesc cât mai devreme. 

În câteva luni de zile, am reușit să îmi construiesc propriul meu portofoliu de clienți:

Am început simplu. Inițial, mă bazam pe comenzile care veneau de pe site-ul Vindem-Ieftin.ro.

De fapt, e mult spus “comenzi”, pentru că, de fapt, ele erau niște oportunități. Potențialul client completa pe site toate detaliile cu materialele de construcție de care avea nevoie. Iar o parte dintre aceste cereri ajungeau la mine.

Eu luam legătura cu el, îi identificam nevoile, îl consiliam, iar apoi, după ce luam legătura cu furnizorul, îi făceam o ofertă. El achita în avans, iar eu mă asiguram că ceea ce a comandat ajungea în siguranță la adresa respectivă. Pentru că era mulțumit, mă mai contacta și altă dată, direct pe mine, pentru noi comenzi. Mai mult, mă mai recomanda și altora.

 

De exemplu, domnul Ion a completat pe site acum câteva luni cererea pentru a primi o ofertă. Avea nevoie de niște materiale pentru structură și fundație (vezi detalii). Am primit potențiala comandă de la dumnealui și apoi l-am căutat eu la telefon. 

M-a întrebat, printre altele, dacă e mai bine să facă acea casă integral din cărămidă. Că auzise el că ar fi mai bună decât BCA-ul. I-am explicat că BCA-ul este un foarte bun izolant, un material sănătos, cu rezistență deosebită la seisme și incendii.

Pentru început, a dorit să cumpere niște BCA-uri EGE, niște cofraje TEGO și niște fier fasonat. Pe urmă mai voia să ia niște plase și alte lucruri. L-am sfătuit că e mai bine să aibă o viziune de ansamblu cu privire la ce are de cumpărat, pentru a nu lua produsele pe rând. 

Luând mai multe produse în cantități mai mari, puteam să negociez un preț mai bun și să îl ajut cu o ofertă mai bună.

Mi-a ascultat sfatul și a revenit apoi cu o cerere pentru toate materialele de care avea nevoie. Am început să caut la furnizori cea mai bună ofertă pentru dumnealui. Am reușit în cele din urmă să găsesc ceva potrivit, iar clientul a trimis banii în avans.

După un timp, domnul Ion a revenit și m-a recomandat și unui alt prieten de-ai lui, care m-a contactat să îl ajut cu materiale pentru niște amenajări exterioare.

 

Încă de la prima oră, un potențial client îmi cere mai multe detalii. A văzut pe Facebook cu ce mă ocup și nu prea pricepe cum poate un Depozit Virtual să reducă din costuri.

Îi explic calm faptul că la un spațiu fizic există o mulțime de cheltuieli care trebuie luate în calcul și care se regăsesc în costul final de la client. Antreprenorul respectiv care gestionează un depozit fizic plătește o chirie pentru spațiu, apoi trebuie să facă rafturi, să împrejmuiască, să angajeze oameni, să încheie o mulțime de asigurări, să pună bannere fizice și, pe lângă asta, mai trebuie să cumpere și marfă. 

În plus, cheltuielile operaționale cu materiale de construcții au crescut foarte mult în ultimul timp. Și ele se vor regăsi în prețuri. Pe lângă asta, poate că depozitele fizice vor face și stocuri mai mici, iar clienții poate că nu vor mai avea posibilitatea de a găsi tot ce le trebuie. 

Potențialul client pare mulțumit de răspuns și spune că mă va contacta mai târziu pentru o ofertă.

 

Între timp, domnul Andrei mă caută pentru o ofertă de fier beton. Are nevoie de câteva zeci de bare de fier beton. Îl sfătuiesc să solicite calcularea prețului pentru fierul beton la kilogram, și nu la bară, cum tind să facă dealerii sau depozitele clasice. Bara poate avea diferențe de preț ce sunt în favoarea vânzătorului și nu a clientului. Domnul Andrei îmi dă dreptate și spune că va reveni și el cu o comandă.

 

Pe parcursul zilei, răspund la peste 50 de mesaje de la clienți și încerc să îi sfătuiesc pe fiecare în parte așa cum pot mai bine. Până la urmă, clienții sau potențialii clienți, dacă sunt mulțumiți, vor reveni apoi direct la mine pentru a le face oferte. Și asta va fi win-win.

Cum va arăta viitorul?

Peste 30 de ani de acum încolo, lumea va arăta altfel. Vom trăi într-o lume mai puțin poluată, cu oameni care vor avea mai mare grijă de mediul înconjurător.

În lume vor exista aproape 2000 de Depozite Virtuale care vor deservi peste un milion de clienți anual, cu materiale livrate direct de la producător. Lumea va înțelege că lanțul clasic de transport de la fabrică la client trebuie redus, iar numărul camioanelor care vor transporta materiale de construcții pe șosele va fi redus la jumătate.

Astfel, în întreaga lume, vor fi eliminate mari costuri cu logistica, stocurile și depozitarea, ce se vor regăsi direct în preț. Iar oamenii viitorului vor putea să își gestioneze timpul mai eficient și se vor concentra pe lucrurile care contează cu adevărat pentru ei.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments