O idee de afaceri în turism o poți aborda în multe feluri. Poți să o primești cu brațele deschise și să fii foarte entuziast, dar, după ce te gândești mai mult la ea, să o lași deoparte și să îți spui că nu e bună. Sau poți alege, în schimb, varianta de siguranță: o pui pe listă la fiecare rezoluție de Anul Nou și aștepți câțiva ani până te vei simți pregătit. Iar pregătit poate că te vei simți la un moment dat, doar că riști să fie cam târziu pentru oportunitatea ta. Mai e și a treia variantă: cea în care îți faci un plan de afaceri, te informezi ce e un credit IFN pentru construcții și începi să îți pui planurile în acțiune.

De ce spun că viitorul a venit deja în turism?

Eu mereu am privit viitorul ca pe ceva care se va petrece peste mult timp. Un cuvânt care acum e abstract și care va deveni concret de-abia peste un număr mai mare de ani. Totuși, am văzut cum a bătut la ușă odată cu primul lockdown.

În perioada izolării din martie-aprilie 2020, destul de mulți oameni au început să lucreze online. Pentru multe persoane, această tendință s-a menținut chiar și până în ziua de azi. Era de așteptat să se întâmple până la urmă. Tehnologia a avansat, iar internetul a început să aibă o acoperire tot mai mare. Totuși, trecerea muncii în online era prevăzută să se întâmple mult mai târziu.

Cu timpul, mulți oameni au început să prindă gustul muncii remote. Adică să nu mai meargă la birou și să își aleagă modul în care lucrează. Unii și-au dat chiar demisia și au început să lucreze pe cont propriu pe bază de colaborări.

Totuși, atunci când lucrezi de acasă, s-ar putea să te plictisești la un moment dat. Ai vrea să faci o schimbare. Te gândești cum ar fi, oare, să poți lucra și să vizitezi și alte locuri în același timp. Să călătorești, dar să ai și un venit stabil. Te gândești, poate, cum ar fi să vizitezi toate locurile pe care ți le-ai dorit vreodată și să stai cât vrei acolo. Să poți merge oricând dorești în alte orașe sau în alte țări fără să ai grija faptului că îți pierzi venitul sau că trebuie să strângi o căruță de bani înainte.

Așa au început să apară noi business-uri în domeniul turismului, și anume cele dedicate nomazilor digitali. Această expresie a început să fie la modă și o mulțime de țări au sesizat oportunitatea, acordând deja vize pentru străini care au statutul de nomad digital. Iar una din țările care acordă acest gen de vize pentru străini este și România.

Un nomad digital este o persoană care lucrează de la distanță, prin internet. El poate lucra de oriunde dorește, cu condiția să aibă o conexiune bună de internet și să respecte legile țării în care merge. Poate să fie freelancer, antreprenor sau angajat.

Statisticile arată că în lume există aproximativ 35 de milioane de nomazi digitali și estimarea este aceea că numărul lor se va dubla în următorii câțiva ani.

De aceea, dacă aș activa în domeniul imobiliarelor, aș urmări să abordez exact această nișă și acest gen de turism care este încă în fază incipientă.

credit IFN pentru construcții

Cum poți face rost de bani și cum te ajută un credit IFN?

Pentru a face rost de bani în vederea deschiderii unei afaceri în domeniul imobiliarelor din turism, o soluție o poate reprezenta un credit pentru dezvoltatorii imobiliari. În acest sens, Claret Credit vine în sprijinul dezvoltatorilor imobiliari și oferă finanțare. Creditul pentru proiecte imobiliare are o perioadă de finanțare de până la cinci ani și, de asemenea, se oferă consultanță financiară gratuită și soluții financiare personalizate.

Claret Credit logo
Sursa: Claret Credit

DAE este de maxim 27,44%, iar dobândă anuală poate fi negociată în funcție de mai mulți factori precum capacitatea de rambursare a clientului și valoarea de evaluare a garanției. Perioada minimă de creditare este de șase luni, iar perioada maximă de creditare este de 60 luni.

Produsul poate fi utilizat pentru finalizarea unui proiect imobiliar, pentru reabilitarea / modernizarea / extinderea unor construcții sau pentru investiții imobiliare în vederea dezvoltării afacerii. Mai mult, valoarea creditului va fi stabilită în funcție de capacitatea de rambursare a societății.

Claret Credit - beneficii
Sursa: Claret Credit

În cazul în care ai planuri de dezvoltare sau oportunități de afaceri pe care nu vrei să le pierzi, o altă soluție o reprezintă creditul antreprenor cu garanție imobiliară. Acesta are o perioadă de finanțare de până la zece ani, rate fixe în lei și, în plus, există consultanță financiară gratuită și soluții financiare personalizate.

credit antreprenor

Ce aș construi?

Aș construi o comunitate și un complex destinat nomazilor digitali. Cu spații de lucru, locuințe de închiriat și organizare activități. În general, aceștia sunt oameni care:

– pot să lucreze remote și nu e nevoie să facă deplasări în scop profesional

– sunt mai obișnuiți cu flexibilitatea și riscurile și au obiceiul de a schimba des mediul de lucru

– nu sunt sedentari și le plac călătoriile

– au în general vârsta între 25 și 45 de ani

– își doresc să aibă cât mai multe experiențe în locurile în care merg

– caută să întâlnească alți oameni similari cu ei

Una din problemele cu care se confruntă aceștia este aceea că le e mai greu să găsească locuințe de închiriat pe perioade medii, de două sau trei luni, decât pe termen lung sau foarte scurt, în regim hotelier.

Acest complex ar trebui să existe într-o zonă foarte ofertantă din punct de vedere turistic, atât vara, cât și iarna. De aceea, cea mai bună localizare ar fi într-una din zonele montane ale României.

credit pentru proiecte imobiliare

Cum ar putea un antreprenor investi suma obținută?

În primul rând, depinde de experiența pe care o are. Dacă nu are prea multă experiență, atunci poate începe de la un nivel mai mic, cu un spațiu de co-working. Apoi, următorul pas ar fi să adauge pe lângă co-working și un co-living cu un număr limitat de camere. Cu timpul, complexul ar trebui să se extindă și să se creeze o comunitate care oferă în primul rând experiențe memorabile și nu doar lucruri turistice. Adică antreprenorul ar trebui să se axeze pe ideea de a crea ceva pentru care oamenii să vină special până acolo.

Ar trebui să aibă în minte o parte din nevoile clientului țintă:

– cazări pe termen mediu;

– spații comune pentru muncă și spații private pentru call-uri;

– internet de cea mai bună calitate;

– spații de socializare și interacțiune;

– organizarea de excursii;

– organizarea a diverse activități și evenimente atât de recreere, cât și profesionale;

– multă natură în jur;

Cu aceste lucruri în minte, creditul IFN pentru construcții poate fi folosit, de exemplu, pentru achiziția de materiale de construcție, pentru achiziția de echipamente tehnice sau pentru plata furnizorilor.

Claret Credit - Obtine credit in 3 pasi
Sursa: Claret Credit

Cu timpul, vor apărea tot mai multe oportunități în domeniul turismului și mă gândesc că un credit pentru proiecte imobiliare poate fi o soluție, mai ales că se poate obține în doar trei pași: mai întâi alegi tipul de credit, apoi cererea îți e analizată și, în final, primești finanțarea. Foarte simplu.

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2022.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments