Există anumite lucruri pe care începi să le prețuiești doar atunci când nu le mai ai. Până în acel moment, aproape că nu ești conștient de ele și de valoarea lor și nu le apreciezi mai deloc. Le treci acolo, la categoria „și altele”. Iar ele își fac treaba, tu îți vezi de ale tale și uiți chiar și de simpla lor existență. Până într-o zi când… se întâmplă ceva neașteptat și rămâi fără ele. 

Indiferența se transformă în panică, iar panica în regret. Regretul în frustrare, iar frustrarea în furie. Te gândești că puteai să fii mai atent cu lucrurile tale și simți cum toată ziua ți-e stricată din cauza unei neglijențe.

Imaginează-ți că aștepți un apel important și nu îți mai găsești încărcătorul de la telefonul mobil. Poate ești chiar plecat undeva, într-o zonă în care nu sunt magazine IT și nu ai de unde să îți mai cumperi altul. Sau poate că pe telefon aveai salvate niște hărți care te ajutau să te orientezi, iar acum trebuie să te descurci fără niciun fel de suport.

Sau, și mai bine, imaginează-ți că telefonul pe care aveai o mulțime de date importante îți cade pe asfalt și ecranul lui se face praf. Constați cu groază că trebuie să îl duci la reparat și că nu te mai poți folosi de el exact atunci când ai fi avut mai mare nevoie. Evident, cum nu ai fost suficient de prevăzător încât să cauți după folii sau după huse de telefon de calitate, nu ai făcut nici backup la datele pe care le aveai stocate pe el.

Câteva zeci de ani de tehnologie dispar într-o clipă și tu trebuie să te descurci acum la fel ca în vremurile în care telefoanele inteligente nu apăruseră încă. Ar fi ca o întoarcere în timp pentru tine. Doar că, în cazul de față, nici măcar nu mai ești adaptat pentru acele timpuri și trebuie să găsești soluții așa cum poți.

Și toate astea se întâmplă pentru simplul fapt că ai neglijat importanța unor accesorii de telefon: încărcător, husă, folie de protecție.

spacer_accesorii_de_telefon

Cum a evoluat relația mea cu telefonul mobil

Scenariile de mai sus mi s-au întâmplat și mie. Uneori am învățat ceva din ele destul de repede, iar alteori au continuat să se repete până când am înțeles ce greșeam.

Când mi-am luat primul telefon mobil, eram convins că nu îl voi folosi aproape deloc. Era un telefon mare cu antenă și greu cât o cărămidă. Eram la școală pe vremea aceea și îl cumpărasem mai degrabă pentru că toată lumea avea unul.

La început, dădeam câte un sms ocazional. Apoi, acel sms s-a transformat în mai multe mesaje zilnice. De la mesaje am trecut la apeluri vocale, iar de la apeluri vocale la jocuri și melodii. Până să mă dezmeticesc eu bine, nu mai puteam să las telefonul din mână până când nu treceam la nivelul următor de la Snake sau de la alte jocuri ale acelor vremuri.

Mi-am dat seama că am devenit dependent de el de-abia în ziua când l-am uitat în bancă la școală și nu l-am mai găsit.

Cu următorul telefon obișnuiam să fac o mulțime de poze. Era mai avansat deja și eram încântat de el. Din păcate, nici el nu a avut o viață prea lungă cu mine. Obișnuiam să folosesc încărcătoare de telefon de proastă calitate, motiv pentru care l-am și găsit într-o zi ars și nu am avut ce să îi mai fac.

Telefoanele mobile din viața mea au devenit apoi tot mai inteligente și eu am început să mă apropii de ele tot mai mult. 

De la o relație timidă, așa cum era la început între noi, am ajuns în cele din urmă să nu îmi mai pot concepe viața fără un telefon. Și, așa cum se mai întâmplă și în alte tipuri de relații, motivul fiecărei despărțiri era în cazul nostru dat de neglijența mea.

Relațiile mele cu telefoanele mobile se încheiau brusc și nefericit pentru că nu aveam suficientă grijă de ele. Nu le ofeream huse de calitate ca să se îmbrace cu ele, folii ca să se protejeze și nici nu foloseam încărcătoare de smartphone prea bune.

spacer_accesorii_de_telefon

Cum am învățat să apreciez un încărcător de telefon de calitate

E seară, aproape întuneric, iar eu merg singur pe o stradă a unui oraș pe care nu îl cunosc mai deloc. Oamenii vorbesc limbi necunoscute mie, iar zonele în care mă deplasez îmi sunt noi. Nu mă aflu în România. Ci, dimpotrivă, sunt undeva, la capătul lumii, în orașul Makati din Filipine. 

Ca să mă descurc prin oraș, n-am nici cea mai mică teamă. Am totul pe telefon. Mi-am salvat deja hărțile offline pentru cazul în care nu am internet și folosesc GPS-ul de pe același telefon ca să mă orientez în spațiu. Ca să comunic cu oamenii folosesc Google Translate, ca să scot bani de pe card am alte aplicații de mobil, iar adresa cazării mele o am salvată cu atenție într-un fișier separat. Nu am stat să fac exerciții de pronunție și să rețin numele cazării la care stau. Dar e acolo, aproape, la un click distanță. Ce poate merge greșit?

Imaginează-ți scenariul de mai sus și o să înțelegi situația mea. Eram într-o altă țară, mergeam prin oraș și mi-am dat seama că telefonul meu era mort. Încărcătorul pe care îl aveam la mine părea să nu mai încarce deloc, din senin. Eram convins că telefonul s-a stricat pentru că știam că îl încărcasem înainte să plec.

În primă fază, n-ar fi așa o mare problemă dacă nu mai ai la tine o hartă cu GPS și nu mai știi cum să te orientezi. Iei un taxi și ai rezolvat. Problema mea era însă aceea că nici măcar nu știam unde trebuia să ajung. Nu aveam idee care era numele cazării la care stăteam și nici măcar care era zona. Mă bazasem 100% pe telefon.

Tot ce îmi aminteam vag era faptul că strada pe care stăteam conținea la începutul numelui ei litera O. 

Oamenii mă priveau cu compasiune în momentul în care îi opream pe stradă rugându-i să mă ajute cu o hartă pe Google Maps. Erau însă destul de neputincioși pentru că nici ei nu știau cum să mă ajute. A trebuit să împrumut telefoane, să iau la rând, pe hartă, toate străzile care conțineau litera O la începutul lor și să fac o investigație de detectiv. Din aproape în aproape, am reușit să ajung înapoi la cazare.

Acolo mi-am dat seama că, de fapt, încărcătorul pe care îl aveam era unul de proastă calitate și l-am aruncat cu prima ocazie.

Dacă aș fi știut, aș fi cumpărat încă dinainte să plec în acea călătorie un încărcător Spacer Quick Charge cu două porturi de încărcare: USB Type-C PD și USB Type-A Quick Charge 3.0. PD este cea mai recentă tehnologie, oferind cel mai scurt timp de încărcare posibil pentru dispozitivele mobile. Încărcătorul detectează tipul de dispozitiv conectat și necesitățile acestuia de încărcare. Are o funcționalitate extensă în țări cu standarde diferite datorită gamei extinse a voltajului de alimentare: 100V-240V.

De asemenea, aș fi luat și un cablu de alimentare și date Spacer rezistent, care să nu mă lase la greu.

încărcător rețea Spacer Quick Charge 18W

cablu alimentare și date Spacer pentru smartphone

Cum mă ajută accesoriile de telefon în viața mea de zi cu zi

Viața mea actuală presupune schimbarea mediului de lucru destul de des. Prin urmare, folosesc telefonul mobil în permanență. De multe ori, îl folosesc și ca hotspot pentru laptop, motiv pentru care trebuie să mă asigur că este încărcat.

Ultimul lucru pe care mi l-aș dori în viața asta ar fi să mă trezesc fără încărcător de telefon la mine. 

Mi-am dat seama de importanța unor huse de telefon și a unor folii de calitate în momentul în care eram într-o zi de iarnă la Sighișoara, ningea și era gheață pe jos. Tocmai îmi reparasem telefonul de câteva zile și eram destul de relaxat că nu îi pot sparge ecranul a doua oară în decurs de două săptămâni. Evident că am regretat amarnic acest gând în momentul în care am căzut pe el și l-am făcut praf din nou.

Sunt în continuare destul de neglijent cu telefonul, însă acum folosesc o husă de telefon Spacer și, de asemenea, o folie de sticlă cu grosime de 0,3 mm, acoperire totală a ecranului și strat special anti-ulei și anti-amprentă, precum și Tempered Glass.

husă smartphone Spacer pentru Huawei Nova 9

folie sticlă Spacer pentru Huawei Nova 9

Aș simți că îmi lipsește ceva dacă nu aș asculta muzică în timp ce mă deplasez dintr-un loc în altul. De aceea, am început să folosesc și niște căști de telefon Spacer, construite pentru a oferi o conexiune BT rapidă și stabilă.

căști telefon Spacer Crystal

Căștile Spacer Crystal RGB sunt compatibile cu orice dispozitiv cu bluetooth încorporat. Poți primi apeluri și avea o comunicare hands-free cu ajutorul microfonului special cu tehnologie de reducere a zgomotului. De asemenea, se pot folosi și pentru desktop pentru că vin cu un cablu cu jack de 3,5 mm, suficient de lung pentru a asigura o poziție comodă pe scaun. 

Încheiere

Cunoașterea lumii e la câteva clickuri depărtare. Prietenii mei sunt la o distanță de câteva mișcări din deget de mine. Iar dacă vreau să știu cum e vremea afară, e mai simplu să ating un ecran decât să scot capul pe geam.

Într-o lume interconectată, un încărcător lipsă ar putea fi chiar veriga slabă. Imaginează-ți următorul scenariu: 

 

În încheiere, lasă un mesaj și spune-mi despre tine. Tu cum te descurci când îți lipsește încărcătorul de la telefon?

acesorii de telefon Spacer

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

Surse imagini: Spacer, Pixabay. Editare: Canva

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments