Locuințele noastre spun o mulțime de povești despre noi. Intrăm în casa cuiva, aruncăm o privire în jur și constatăm că înțelegem câte ceva despre persoanele care locuiesc acolo. De la modul în care sunt aranjate piesele de mobilier și până la alegerea obiectelor decorative, descoperim pas cu pas câteva frânturi din preferințele, stilul de viață și personalitatea locatarilor.

Obiectele camerei în care locuim nu oferă doar indicii despre noi înșine. Ele ne influențează și starea de spirit, ne pot stimula sau inhiba creativitatea și pot avea chiar o contribuție importantă în modelarea personalității noastre.

Pe lângă obiectele din jur, un rol foarte important în acest sens îl are tapetul decorativ pentru că el stabilește, practic, ambianța încăperii.

Alegerea tapetului decorativ nu trebuie făcută deloc întâmplător și trebuie ținut cont de mai multe elemente.

Alege care va fi scopul încăperii pe care o redecorezi

Cu ajutorul tapetului decorativ, spațiile interioare capătă o imagine inedită. În funcție de destinația pe care o va avea încăperea respectivă, poți alege dintr-o varietate de culori, modele și forme.

Tema decorativă trebuie aleasă astfel încât să țină cont de activitățile care se vor desfășura în acel loc. În cazul în care camera este amenajată ca și birou și se dorește a fi un spațiu care să stimuleze creativitatea și imaginația, se pot folosi culori mai îndrăznețe și modele care să inspire.

Colecția de tapet Canvas, de la producătorul Eijffinger, oferită în mod exclusiv de către Axelen, îmbină perfect culori, forme și texturi inedite. Cu ajutorul unui tapet decorativ Canvas poți face din camera ta acel mediu ideal care să te inspire, să îți dea energie și să te facă mai creativ. 

tapet decorativ Canvas
Sursa: Axelen – Tapet Eijffinger colecția Canvas cod 313525

Ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție

Alegerea tapetului decorativ trebuie să țină seama și de cât de mare sau cât de mică este camera. Montarea unui tapet adecvat într-un spațiu mic poate da senzația unuia mai mare și mai organizat. De asemenea, un spațiu de mari dimensiuni poate fi micșorat vizual în cazul în care se dorește accentuarea unor elemente de decor.

În camerele mai mici sau în cele aglomerate cu foarte multă mobilă nu sunt indicate modelele florale pentru că pot accentua senzația de lipsă de spațiu. În schimb, se recomandă montarea unui tapet în culori pastelate. 

Cu ajutorul unei colecții de tapet de la Axelen, poți da o senzație de spațiu camerei tale. Există o mulțime de modele adecvate, atât pentru camere de dimensiuni mai mari, dar și pentru spații mai reduse.

tapet decorativ Canvas
Sursa: Axelen – Tapet Eijffinger colecția Canvas cod 313540

Stabilește ce fel de ambianță îți dorești să ai în acea încăpere

Este necesar să hotărăști ce fel de senzație vrei să îți ofere camera respectivă. În acest sens, trebuie luată o decizie potrivită atât în privința tapetului decorativ, cât și în cea a pieselor de mobilier, a formei și a așezării lor în spațiu.

Un tapet decorativ de la Axelen te poate ajuta în această privință. Eijffinger descrie Canvas drept o colecție la care, odată ce o descoperi, simți că „ceea ce vezi de departe pare atât de diferit din apropiere”.

Poți opta pentru o colecție luxoasă, modernă, ori pentru una mai simplă. Această colecție de tapet îți va învălui casa în culori, forme și texturi perfect îmbinate, pe care le vei descoperi în toata splendoarea lor. 

tapet decorativ Canvas
Sursa: Axelen – Tapet Eijffinger colecția Canvas cod 313570

Alege cu atenție culoarea tapetului

Culorile folosite joacă un rol important în crearea atmosferei din cameră și au, în același timp, un efect psihologic asupra ta. Culorile calde (roșu, galben și portocaliu) transmit mai multă căldură, în timp ce verdele și albastrul sunt culori cu efect liniștitor și care induc o senzație de calm.

În cazul în care încăperea nu este una foarte mare, este indicat ca pereții și mobilierul să fie în culori deschise pentru că acestea dau camerei senzația de spațiu. Culorile întunecate tind să facă spațiile să pară și mai mici.

De asemenea, trebuie ținut cont și de prezența sau absența luminii naturale. Dacă lumina naturală care pătrunde în cameră este una redusă, atunci un tapet într-o culoare deschisă va deschide, practic, încăperea.

Colecția de tapet Canvas de la Eijffinger reunește o serie de modele în culori bogate și texturi superbe, menite să adauge spațiului tău personal căldura de care are nevoie. Există posibilitatea de a alege dintr-o paletă largă de modele și nuanțe, de la nisip cald la mac roșu sau roz fuchsia, și de la azur sau albastrul de la miezul nopții până la verdele pădure. 

De exemplu, un tapet decorativ Canvas de culoare caldă este perfect pentru spațiile de lucru pentru că transmite un sentiment de entuziasm, optimism și creativitate.

tapet decorativ Canvas
Sursa: Axelen – Tapet Eijffinger colecția Canvas cod 313501

Alege cu grijă modelul tapetului

Alegerea modelului de tapet decorativ trebuie să țină cont de personalitatea fiecăruia. Există unele modele de tapet care sunt destul de încărcate și complexe și care pot distrage atenția multor persoane. Pe de altă parte, aceleași modele încărcate pot stimula creativitatea altora.

Un model simplu poate să pară plictisitor, în timp ce un model prea încărcat poate să transmită neliniște. De aceea, e indicat ca fiecare să se cunoască pe sine cât mai bine și să ia o decizie corespunzătoare.

De asemenea, e recomandat să alegi un tapet decorativ unic care să susțină stilul camerei. De exemplu, în cazul unui stil minimalist, modelul trebuie să fie unul mai simplu care să se potrivească.

Nu uita, în același timp, că poți ascunde eventualele defecte și imperfecțiuni ale pereților cu ajutorul unui tapet potrivit. 

Cu ajutorul colecției Canvas, dacă îți dorești un stil minimalist, poți alege pattern-urile cu aspect natural, inspirat din iarba în culorile verii sau ale toamnei. De asemenea, poți alege dintre modelele cu motive abstracte, cum ar fi o floare care își schimbă culoarea. 

tapet decorativ Canvas
Sursa: Axelen – Tapet Eijffinger colecția Canvas cod 313524

Alege o gamă de tapet decorativ care să te inspire, de la o firmă cu vastă experiență în domeniu

Axelen Impex este o afacere românească pornită din inima Ardealului în urmă cu aproape 30 de ani. Aceasta pune la dispoziție una dintre cele mai variate game de tapet decorativ de import de la companii internaționale renumite, cum ar fi Zambaiti Parati, Eijffinger, Jannelli&Volpi, Sirpi sau Rasch.

Tapetul decorativ de la Axelen este adus în țară cu grijă de la marile companii producătoare din Germania și Italia și oferă una dintre cele mai eficiente și economice alternative de redecorare a locuinței pe termen lung. 

În același timp, Axelen este importator exclusiv al colecțiilor Philipp Plein (Zambaiti Parati), Elie Saab (Zambaiti Parati), Trussardi 5 (Zambaiti Parati) și Canvas (Eijffinger).

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments