Un bilet de avion spre Brazilia cumpărat de la TAP Portugal… Primele trei nopți de cazare luate pe Booking.com și încă una găsită pe HotelsCombined… Un bilet de autobuz între Lisabona și Porto cumpărat de pe Omio… O baterie externă pentru telefon de pe Evomag… O pelerină de ploaie, un rucsac și încălțăminte ușoară de la Decathlon… 

Lista celor necesare pentru călătoria mea în America de Sud părea a fi una fără sfârșit. Aveam nevoie de echipament sportiv, dar și de electronice, de bilete de avion și de cazări.

La prima vedere, toate astea se puteau cumpăra cu ușurință, online, cu doar câteva click-uri. Totuși, pentru că nu aveam un sac de bani fără fund, trebuia să mă asigur că obțin cele mai bune prețuri și că banii cheltuiți nu îmi vor depăși bugetul alocat.

Cum să economisești bani în călătorii

– Auzi, dar tu cum faci de călătorești așa de mult? e una din întrebările care îmi ajung la urechi destul de des.

Răspunsul e unul destul de simplu. Ține de prioritizarea cheltuielilor. Pe lânga asta, studiez cu atenție destinațiile în care ajung și sunt foarte flexibil din toate punctele de vedere. În același timp, sunt destul de atent cu bugetul și sunt conștient de ce pot și de ce nu pot face cu el.

Pentru cei mai mulți oameni, pregătirea unei călătorii pe cont propriu în locuri îndepărtate reprezintă o situație complicată. Pe de o parte, apare entuziasmul de a merge în locuri noi. Iar pe de altă parte, apar stresul și nevoia de a economisi suficienți bani pentru tot ce își doresc să facă.

Trebuie să recunosc faptul că eu nu am avut parte de o educație financiară prea solidă. Din acest motiv, tot timpul aveam probleme cu banii. Am urmărit să învăț singur, pas cu pas, până când am înțeles mai bine cum pot să generez mai multe surse de venit și cum pot să găsesc metode de economisire cât mai eficiente.

platforma cashback

Una dintre metodele de economisire pe care mi le-aș fi dorit să le cunosc mai devreme este conceptul de cashback. Într-o călătorie avem nenumărate cheltuieli, atât înainte, cât și pe parcursul ei: de la transport și cazare până la haine, rucsac și dispozitive electronice. Cum ar fi dacă, la fiecare dintre aceste cheltuieli, am primi o parte din bani înapoi?

Ce este conceptul de cashback și cum să economisești în timp ce cheltuiești

Cumperi un bilet de avion spre Rio de Janeiro cu TAP Portugal și primești înapoi 1% din bani. Apoi faci rezervări pe Booking sau Agoda și primești înapoi 3-4% din banii dați pe cazare. Îți iei o baterie externă pentru telefon sau chiar un telefon nou de pe Evomag și primești până la 0,5% înapoi. Ai nevoie de haine adecvate pentru călătorie, încălțăminte și rucsac, le iei de la Decathlon și primești și aici 3% din banii dați pe ele.

Cu fiecare achiziție pe care o faci, primești înapoi ceva. Practic, magazinele te plătesc să cumperi de la ele din bugetul lor de marketing, în loc să plătească pentru publicitate. Nu pare prea mult, dar, pe parcursul unei călătorii, în funcție de durata ei, poți ajunge să economisești câteva sute de lei.

platforma cashback

Dintre metodele de economisire, folosirea unei platforme de cashback este una dintre cele mai la îndemână și nu presupune un mare efort. Pentru fiecare tranzacție pe care o realizezi, după ce magazinul confirmă că aceasta a fost efectuată cu succes, un procent din valoarea ei revine în contul tău. 

Cum poți face economii cu platforma CashClub

CashClub este o platformă de cashback ce colaborează cu peste 800 de magazine dintr-o mulțime de domenii de activitate, cum ar fi: IT&C, Fashion, Sport și fitness, Călătorii, Frumusețe și sănătate, Auto, și multe altele. Magazinele partenere oferă un comision platformei CashClub pentru că le promovează, iar aceasta îl împarte cu utilizatorii. 

CashClub-platforma-cashback

La momentul în care am plecat în America de Sud nu auzisem de conceptul de cashback și nu știam că aș fi putut economisi niște bani. Pe vremea aceea nu știam că se poate face și #smartshopping.

Acum, dacă ar fi să mai plec încă o dată, mi-ar fi foarte clar ce aș avea de făcut. De altfel, mi-am făcut deja cont și pot spune că pașii de urmat sunt la îndemâna tuturor.

În primul rând, am intrat pe site-ul cashclub.ro și mi-am creat un cont gratuit. Am descărcat apoi extensia CashClub și am instalat-o în Chrome. Mai departe, am verificat lista magazinelor partenere și, cu ajutorul comparatorului de prețuri de pe site, am început să verific și să compar prețurile mai multor produse. Am testat în special cu produse din categoriile IT&C și articole sportive necesare pentru călătorii. 

De asemenea, CashClub oferă și o aplicație cashback gratuită. Pentru că o parte din cumpărături le fac de pe telefon, am instalat această aplicație pe mobil. Tot ce am avut de făcut a fost să o deschid, să îmi aleg magazinul dorit, iar apoi să caut lucrurile care mă interesau. Pentru exemplificare, în acest caz am făcut niște rezervări de cazări pe Booking.

Fiecare sumă de bani intră în cont în momentul în care tranzacția este efectuată și acceptată de către magazinele partenere. Fiecare bonus este mai întâi înregistrat în momentul în care se plasează comanda, apoi este aprobat într-o anumită perioadă de timp (de obicei până când trece perioada de retur posibilă), iar apoi, după alte aproximativ 15 zile, magazinul face plata, iar comisionul va fi accesibil.

platforma cashback

Toate tranzacțiile se realizează online prin intermediul sistemelor securizate de plată ale magazinelor partenere. Astfel, nicio tranzacție nu se va realiza pe platforma CashClub.

Lista magazinelor partenere este într-o continuă expansiune. În cazul în care există magazine online pe care nu le găsim pe platformă, nu te îngrijora! E foarte posibil ca și acestea să devină parteneri pe viitor.

CashClub-aplicatie-cashback

Ce alte beneficii poți avea cu ajutorul platformei CashClub

După ce am studiat magazinele online disponibile pe platformă, am verificat și programul de Referral. Acest program este și el foarte simplu de utilizat. Recomanzi platforma și altor prieteni și aveți cu toții de câștigat. Cu alte cuvinte, e win-win.

Am accesat secțiunea Contul meu” și am dat click pe Invită-ți prietenii”. Aici am obținut un link personalizat pe care îl pot folosi pe rețelele sociale.

link referral platforma cashback

Cu ajutorul acestui link, îmi voi invita prietenii pe platformă și voi câștiga 30 de lei pentru fiecare cont activat. Acest lucru se va întâmpla în momentul în care prietenul invitat va plasa o comandă activă. Prietenii mei vor primi și ei, de asemenea, un cadou de 30 de lei.

Înscrierea pe platformă oferă doar beneficii. În primul rând, reprezintă o metodă de economisire pe care eu, cel puțin, nu am avut-o disponibilă în momentul în care călătoream. De asemenea, oferă acces la coduri de reducere și la promoții, iar atât extensia, cât și aplicația de mobil sunt foarte ușor de instalat.

Cupoane de reduceri CashClub

Platforma CashClub oferă și o mulțime de vouchere și cupoane de reduceri. Aici am găsit, de exemplu, cupoane cu reducere 10% la magazinul Miniprix sau de 5% discount pentru prima comandă la Farmacia Silvia. De asemenea, urmează și perioada de Black Friday când majoritatea magazinelor partenere vor avea o mulțime de promoții.

Cupoane de reduceri CashClub

Data viitoare când voi mai pleca într-o călătorie lungă, voi urmări să economisesc și eu mai inteligent. Voi utiliza platforma CashClub, voi face achiziții de la magazinele partenere și, cu siguranță, voi reuși să economisesc sume importante de bani.

 

Lasă un mesaj și spune-mi dacă ai folosit vreodată o platformă de cashback și care a fost experiența ta cu aceasta.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

Sursă imagini: CashClub / Colaje: Canva.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments