Sabatic.ro

Cum voi organiza un team building epic la mare

După o pandemie atât de lungă, ne-am obișnuit cu toții să stăm la distanță unii de alții. Din spatele monitoarelor suntem tot mai conectați, dar, parcă, lipsește ceva. E ceva ce am pierdut în ultimii doi ani și e mai greu de obținut prin Zoom, Google Meet sau Skype. Pe de o parte, am câștigat mai mult timp, dar, pe de alta, am pierdut ceva la nivel uman.

La concluzia asta am ajuns și eu în momentul în care am decis să organizez un team building pentru colegii cu care lucrez. Pentru că în continuare muncim doar remote, m-am gândit că acesta ar fi cel mai bun mod de a ne reconecta și de a sărbători noua viață post-pandemică. Iar cel mai bun moment ar fi chiar la începutul verii.

Care sunt obiectivele acestui team building?

Orice lucru bine făcut începe cu niște obiective. În primul rând, îmi doresc să îndepărtăm barierele pe care le-am ridicat între noi în ultima perioadă și să ne reconectăm la nivel uman.

În al doilea rând, am simțit că nu mai avem aceeași creativitate ca înainte și ar trebui să îi dăm cumva restart. Să ne regăsim inspirația cumva. Și, pentru că noi suntem oameni mai tehnici (a se citi IT-iști), mă refer la acea inspirație de a aborda orice idee din mai multe perspective și de a veni cu soluții noi care să ne ducă spre progres.

Iar al treilea obiectiv este acela de a ne reaminti cum să lucrăm în echipă și să fim mai puțin individualiști și competitivi unii cu alții.

Ce trebuie să fac ca să îndeplinesc aceste obiective?

Mi-am dat seama că, pentru a îndeplini aceste trei obiective, am nevoie de niște activități care să fie în primul rând distractive și să apropie mai mult oamenii între ei.

Iar pentru asta e nevoie să mergem într-un loc în care oamenii să se simtă bine, să se poată relaxa și să nu se simtă stresați că trebuie să facă lucruri pe care nu și le doresc.

Am ajuns la concluzia că cel mai potrivit lucru pe care îl pot face este să caut un hotel la mare

Cum am ales hotelul și care sunt elementele care fac diferența pentru a avea un eveniment reușit?

Cel mai important element este acela de a ține cont de părerea oamenilor. Iar pentru mulți dintre colegii mei, marea vine la pachet cu un sentiment de libertate. E ca o bucurie pe care o poți avea doar vara. În plus, tuturor ne place natura, așa că o cazare la mare sună excelent.

Aveam nevoie de un loc care să dispună de toate facilitățile necesare organizării unui team building: o cazare confortabilă, mâncare bună și variată, un restaurant încăpător în care să ținem o petrecere și o sală de conferințe dotată cu echipamentele necesare și în care să desfășurăm activități.

De asemenea, îmi doream un hotel bine poziționat, cât mai aprope de mare și de plajă și cu o priveliște atractivă. 

M-am bucurat foarte tare când am descoperit site-ul celor de la Hotel Opal. În primul rând, amplasarea este excelentă.

Hotel Opal
Sursa: Hotel Opal

Hotelul este situat în partea nordică a peninsulei Cap Aurora, pe faleza din Jupiter, la 50 de metri de plajă. E suficient să coborâm din hotel și să facem o baie de soare sau să ne scăldăm în apa mării. Accesul se face facil, din curtea interioară a hotelului ce dă către mare.

Cum organizez transportul?

Cea mai mare parte dintre colegi vor veni cu mașinile personale. Un mare plus este acela că hotelul dispune de parcare privată gratuită, în limita locurilor disponibile. Iar pentru cei care nu vin cu mașina, există posibilitatea de transfer de la gară și de la aeroport.

Cum rezolv cu mâncarea?

Mesele incluse în pachetul de cazare (mic dejun și prânz) sunt servite în interiorul restaurantului în sistem bufet suedez. Va exista o varietate de sortimente și preparate culinare tradiționale și internaționale. 

În plus, dacă va fi nevoie, la terasa hotelului Opal ne vom putea bucura și de un meniu a la carte ce contine o selecție de preparate culinare de tip “Bistro” și o varietate de feluri de pizza.

Vor exista variante de meniu pentru diferite gusturi și nevoi. Pentru că avem și colegi care nu consumă carne, mă voi asigura și de existența unui meniu vegetarian. În plus, după semnarea contractului, două persoane vor putea degusta meniul.

restaurant pentru evenimente
Sursa: Hotel Opal

Ce activități voi organiza în acest team building și care va fi programul?

Vineri

Vom sosi vineri după-amiază. Colegii cu mașini le vor putea lăsa în parcarea hotelului, iar cei care vin cu trenul vor fi preluați de la gară.

Vom fi așteptați cu un Welcome Bar și ne vom caza apoi în camere duble superioare care oferă o priveliște panoramică deosebită spre Marea Neagră sau spre Pădurea Comorova. M-am bucurat să aflu că o mare parte din camere au fost renovate recent.

Sursa: Hotel Opal

Vom merge apoi în sala de conferințe pentru a discuta puțin despre activitatea noastră și despre obiectivele de viitor ale firmei. Dar nu vom face asta într-un mod formal și plictisitor, ci într-un mod cât mai informal și prietenesc posibil. Vom organiza niște jocuri pe echipe, vom face brainstorming și fiecare va trebui să vină cu idei.

Seara, vom admira marea de la terasa hotelului și, de asemenea, ne vom bucura și de atmosfera intimă din zona lounge a restaurantului.

Sâmbătă

Vom organiza activități bazate pe jocuri de actorie și improvizație. Vom reamenaja sala de conferințe în așa fel încât să stăm în picioare și să ne putem desfășura. Pe echipe, vom creea mini-piese de teatru și ne vom exersa creativitatea și spontaneitatea.

Vom merge pe plajă și, în limita spațiului, vom continua și acolo cu diverse jocuri de actorie, cum ar fi samurai sau sensei.

Toate activitățile vom urmări să fie cât mai distractive pentru toată lumea, fără să forțăm pe nimeni să facă ceva ce nu dorește. În pauze, ne vom delecta, ca de obicei, pe terasa hotelului.

Seara, vom organiza o petrecere cu dress code, în stil retro, în restaurantul hotelului. Am fost foarte interesat să găsesc un restaurant pentru evenimente care să aibă un spațiu suficient de mare. Voi fi atent cu muzica și voi face un sondaj înainte pentru a înțelege ce preferă marea majoritate.

Hotel Opal ne va oferi asistență specializată pe toată durata evenimentului. Acest lucru reprezintă o ușurare pentru mine pentru că îmi ia multe din durerile de cap.

Pe parcursul celor trei zile vom organiza și un joc de tip Mafia generalizat. Pentru cine nu știe, acesta este un joc psihologic. Anumiți jucători sunt desemnați ca fiind reprezentanți ai mafiei, iar ceilalți sunt considerați cetățeni onești. Pe parcursul jocului, ei trebuie să-i elimine pe rând pe cetățenii onești. Aceștia din urmă trebuie să descopere cine sunt mafioții și să îi scoată din joc.

Duminică

În a treia zi, vom face o vânătore de comori în Pădurea Comorova din apropiere. Va fi un joc cu indicii și coordonate. Asemănător jocului de geocaching, pentru cunoscători. Doar că de această dată va fi mai elaborat și se va juca în echipe.

Vom profita din nou de plajă și de terasa hotelului cu vedere la mare, iar după-amiază ne vom pregăti de plecare.

Eu sunt sigur că acest eveniment va fi un succes și că ne vom îndeplini toate obiectivele de care am vorbit la început. După încheierea lui, voi cere și un formular de feedback de la toți participanții.

Voi ce idei aveți pentru organizarea unui team building?

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2022.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments