Îmi amintesc și acum de momentul în care ne-am întâlnit. De schimbul de priviri pe care l-am avut. De primul tău surâs. Parcă a fost ieri.

Te-ai apropiat de mine și am început să vorbim ca din senin. Păream să ne cunoaștem de o viață.

Erai îmbrăcată cu o rochie roșie și purtai un pandantiv elegant la gât. Ne-am așezat să bem ceva, dar eu eram emotiv și nesigur pe mine. Ți-am mărturisit că nu treceam printr-o perioadă prea bună.

Mi-ai spus să stau liniștit că mă înțelegi. Erai plină de încredere, emanai un fel de bucurie molipsitoare și aveai ceva al tău, unic.

Ți-am vorbit de planurile mele și despre faptul că nu am avut niciodată curaj să le duc la capăt. Despre cât de tare mi-era teamă să explorez necunoscutul din viața mea.

Despre cum îmi venea să plec de nebun și să călătoresc în toată lumea. Dar că asta era cu mult peste posibilitățile mele.

Tu m-ai întrebat despre zodie și data nașterii. Iar eu ți-am spus că sunt fecioară și m-am născut în august, într-o zi de joi.

Mi-ai povestit ceva de energii, de chakre și polarități Yin – Yang. Iar eu ți-am mărturisit sincer că nu înțeleg nimic din toate astea.

Mi-ai spus că încă nu e momentul potrivit, dar că într-o zi o să înțeleg mai bine. Iar eu am schimbat subiectul și am trecut la ceva mai familiar.

Am mai stat o vreme de vorbă, iar apoi tu ai plecat. De atunci, nu te-am mai văzut niciodată.

Când am ajuns acasă, am găsit în rucsac pandantivul pe care îl purtai la gât. Inițial, am crezut că ți-a căzut și am vrut să te caut ca să ți-l dau înapoi. Dar apoi mi-am dat seama că nici măcar nu ți-am cerut o adresă de mail ca să mai păstrăm legătura.

Până la urmă, am realizat că, de fapt, mi l-ai lăsat intenționat. Și m-am întrebat mereu, oare, de ce ai făcut asta.

Au trecut cinci ani de atunci. Și cred că de-abia acum am găsit răspunsul.

Primul meu contact cu un cristal

Se spune că, atunci când iei primul contact cu un obiect mai neobișnuit, îi asociezi acestuia o emoție. Mai exact, starea pe care o ai în acel moment. Iar apoi, de fiecare dată când vei revedea obiectul, îți vei reaminti cum te simțeai atunci.

Rândurile din mesajul de mai sus le-am scris într-un moment de reverie în care încercam să pun cap la cap totul, ca într-un puzzle.

De fiecare dată când văd pandantivul, îmi reamintesc de acea întâlnire, de gândurile și stările pe care le simțeam.

Contextul din care veneam nu era unul prea favorabil. Nu aveam prea multă încredere în mine și nu mă consideram capabil să duc niciun proiect la bun sfârșit. De aceea, prima imagine pe care o am legată de acest pandantiv este un fel de contrast între starea mea inițială de neliniște și starea de încredere și bucurie molipsitoare pe care o emana acea femeie în roșu.

Apoi, îmi amintesc cât de surprins am fost să îl găsesc la mine în rucsac. Mi-am dat seama că e un cadou și m-am bucurat să îl primesc. Chiar dacă nu îi cerusem date de contact, era un fel de obiect care păstra într-un mod misterios legătura cu ea. În continuare, ziua mea a fost parcă mai bună.

Inițial, l-am pus undeva pe birou, dar, pentru că de fiecare dată îmi aminteam cu bucurie de acel moment, am început să îl port chiar eu.

pandantiv-ochi-de-tigru-dublu-varf

Mi-a atras atenția încă de la început forma lui cu două vârfuri. Și l-am comparat mental cu o săgeată gata de atac. Iar acest gând îmi dădea parcă o liniște interioară.

L-am purtat câțiva ani de zile fără să știu ce port la gât. Apoi, am aflat întâmplător că este confecționat dintr-o piatră semiprețioasă naturală numită Ochi de Tigru.

Mi-a plăcut numele acestei pietre semiprețioase și eram sigur că mi-a fost oferită cu un scop, așa că am început să mă interesez mai mult despre ea.

Ce am învățat despre cristalul numit Ochi de Tigru

Am aflat că există o mulțime de pietre și cristale terapeutice care au proprietăți binefăcătoare despre care nu știam nimic.

Cristalul Ochi de Tigru te încurajează să trăiești cu mult curaj toate aspectele vieții tale. Să îți depășești frica și să îți asumi riscuri. Încă de pe vremea Imperiului Roman, soldații credeau că le oferă putere și protecție.

Activează chakra plexului solar, dărâmă blocajele de ordin financiar și te ajută să îți înfrunți chiar și cele mai mari temeri pe care le ai. Te provoacă să explorezi necunoscutul din viața ta.

În plus, Ochiul de Tigru e util în călătorii și oferă o forţă interioară şi o încredere care radiază spre exterior. Cu el, reușești să îți duci planurile la bun sfârșit.

Magazinul StoneMania Bijou

Pe bulevardul Carol I din București mi-a atras atenția un magazin frumos aranjat, cu fel de fel de obiecte interesante. In magazinul StoneMania Bijou am aflat că bijuteriile cu cristale confecționate aici pot fi purtate în funcție de zodie, pentru chakre și pentru proprietățile lor terapeutice.

Apoi, am intrat pe site și am găsit expuse peste 20.000 de produse din categoriile Cristale naturale, Feng Shui și Aromaterapie.

cristale stonemania bijou

Chiar am hotărât să îmi mai comand același Ochi de Tigru, însă și sub formă de cristal natural brut. Sunt curios dacă se simte vreo diferență.

ochi-de-tigru-brut

Uneori, cristalele au misiunea lor pe care o duc la îndeplinire singure. Alteori, poate că au nevoie de anumite persoane care să le ajute. Sau poate că, simpla lor prezență ne dă curaj și au un efect psihologic asupra noastră dacă credem în ele.

Probabil că acest pandantiv din Ochi de Tigru trebuia să ajungă la mine în final. Nu am de unde să știu. Dar ce știu e că acum am mai mare încredere în mine și, așa cum se poate vedea și pe acest blog, am reușit să călătoresc mai mult decât am sperat.

Pentru mine acesta a fost primul contact cu un cristal. Chiar dacă a apărut la o vârstă destul de târzie.

Dar pentru tine cum a fost? Care a fost prima ta experiență cu un cristal?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

Sursa imagini: stonemania.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments